Ocenená divadelná herečka Nina Ariandová bude hrať vo filme Janis Joplin

11.07.2012 Celý región

Los Angeles 11. júla (TASR) - Tvorcovia plánovaného filmu o rockovej ikone Janis Joplin vybrali nedávnu víťazku americkej divadelnej ceny Tony, Ninu Ariandovú, do úlohy speváčky v životopisnej snímke režiséra Seana Durkina. Oznámil to v utorok hovorca režiséra.

Film v nezávislej produkcii s názvom "Joplin" sa zaoberá poslednými šiestimi mesiacmi života tejto americkej speváčky s chrapľavým hlasom, ktorá pôsobila na rockovej scéne v 60. rokoch minulého storočia a zomrela v roku 1970 na predávkovanie drogami. Hudobné rebríčky dobyla skladbami ako "Down on Me" a "Piece of My Heart".

Filmový producent Peter Neuman povedal pre šoubiznisovú spravodajskú webovú stránku Deadline, že film "Joplin" bude mať rozpočet pod 20 miliónov dolárov a začne sa vyrábať začiatkom budúceho roka.

Ariandová si vyslúžila uznanie za výkon v sexuálne ladenej veselohre "Venuša v kožuchu". Stvárnila ťažko sa prebíjajúcu herečku Vandu, ktorá príde neskoro na konkurz, ale nakoniec podá svoj životný výkon. Vďaka tejto divadelnej úlohe dostala Ariandová na Broadwayi cenu Tony v kategórii najlepšia herečka a nedávno sa objavila aj vo filme amerického režiséra Woodyho Allena "Polnoc v Paríži".

Durkinovým najznámejším dielom je nezávislý film "Martha Marcy May Marlene" z roku 2011, ktorý priniesol tvorcovi cenu za réžiu na vlaňajšom filmovom festivale Sundance.

Janis Joplin, ktorá zomrela vo veku 27 rokov, mala krátku kariéru, ale žila naplno a bola ikonou generácie Woodstocku. Hviezdnu slávu dosiahla ako hlavná speváčka rockovej skupiny Big Brother and the Holding Company, potom si slávu ešte upevnila so skupinami The Kozmic Blues Band a The Full Tilt Boogie Band.

Ariandová bude vo filme spievať všetky piesne, dodal producent Newman.
 

Vyberte región